Всички курсове

съобразени със заетостта на децата

Alice Academy ви предлага широка гама от целогодишни ученически курсове, съобразени с възрастта на децата и училищната им заетост.

Курсовете се провеждат от началото на октомври до края на май, предимно вечер след училище, или събото-неделни за по-големите ученици. Основният критерий за определяне на подходящия курс е нивото на владеене на езика. Това се определя от нашите преподаватели чрез многокомпонентен тест . Той е безплатен и се провежда в удобни за вас, предварително уговорени ден и час.

За запазване на час за тест за ниво натиснете ТУК.

4-8 години

Предучилищни занятия за най-малките

Preschool – Greenman and the Magic Forest

Най-исканият курс от всички майки и татковци за техните малчугани!

Малки групи

до 8-10 деца

Два пъти седмично

по 50 минути

Специализиран учебник

Greenman and the Magic Forest

/level 0, A and B/

Нали знаете децата колко обичат да ходят на детски клуб, да играят и да се забавляват? А сега си представете, че през това време научават английски език повече от отлично и то за много по-малко пари, отколкото бихте дали в някой парти клуб. Всъщност няма нужда да си го представяте, защото това е самата истина и сме сигурни, че някой от вашите познати ви е споделял за предучилищните групи в ALICE ACADEMY.

Започваме работа с децата още на 3 годишна възраст, за да може да усвоят чуждият език успоредно с родния. Така знанията идват по съвсем естествен път, поднесени от нашите педагози под формата на много любопитни факти, увлекателни истории и подвижни игри. Защото именно това е основно задължение на децата – да играят безгрижно и да се забавляват искрено! Темите са близки до техните интереси и заобикалящ ги свят.

Групичките ни са малки / до 8-10 дечица

Срещаме се 2 пъти седмично след детската градина в следобедно-вечерни часове, за да е удобно и за вас родителите да ги водите след работа. Кипи веселие по 50 минути през цялата учебна година от октомври до май.

Учебната система е многокомпонентна

Учебна книжка за развиване на фината моторика, упражнения на интерактивната дъска, които развиват логическа мисъл и наблюдателност, аудио и видео уроци за затвърждаване на учебния материал, раздвижващи песни и танци, „работни листа-файлове“, които децата вземат вкъщи след занятията, за да може и вие да имате поглед над това какво учим с децата и как върви тяхното развитие, натрупване на нови знания, богат речников запас и напасване към чуждата реч и специфично произношение.

Можете да доведете малчoвците за „пробно“ занятие

Или да си запишете час за среща с нас, за да дадем повече подробности и специфики за курса, да се запознаем и да разгледате учебната ни база 😊

6-9 години

Курсове за ученици в 1 и 2 клас - Starters

Курс, който няма да намерите на друго място в София, защото създадохме специално за най-малките ученици по авторска методика!

Малки групи

от 6 до 12 деца

Целогодишен курс

Два пъти седмично по 60 минути

Авторска

Програма

Разбираме колко трудно е всяко ново начало

И колко тежка задача е началното писмено ограмотяване. Масовата практика е да се “изсипе” на децата цялата азбука наведнъж, да се наизусти както тя, така и уроците в учебника. Това не води до положителни резултати и излишно стресира децата, защото те не разбират това, което учат, а родители си дават парите на вятъра.

Как помага екип АЛИС на деца и родители?

С целогидишен курс, при който занятията са разпределени в 2 учебни срока, 2 пъти седмично след часовете в училище, по 60 минути. Нашите педагози поднасят новия материал на децата плавно и логично за тях.

С много търпение и нужното време

Изписваме буква по буква, дума по дума, изречение по изречение. Запознаваме се със звуковите еквиваленти на буквите и комбинации от тях, за да може малките англичанчета да разбират и осмислят целият процес и да изградят стабилни основи, върху които да стъпят, да натрупат увереност, за да крачат смело напред, да се изгради любов към езика, за да се уверят лично и те и вие, че нито е сложно, нито е страшно.

Държим процесът да носи щастие и забавление

За да не е е “сух” и скучен целият процес, сме го съчетали с интересни практични упражнения и разговори на английски. Промъкват се и любимите на децата песни, игри и кратички видео уроци към учебната система, която е на английски автори и съобразена с възрастта на децата. 

Ще се изненадате приятно

Когато към края на курса забележите, че вашите мъници четат и превеждат свободно кратки текстчета и водят диалози на английски език.

Цената на курса, също ще ви изненада приятно.

7-11 години

Курсове за деца в начален училищен етап -

Movers and Flyers

Преходът от безгрижни игри към отговорности на ученик във втори, трети и четвърти клас не е никак лесен!

Малки групи

от 6 до 10 деца

Два пъти седмично

по 70 минути

Интерактивен

Подход

Запазваме забавните за децата елементи

И внимателно ги поднасяме под формата на образователен курс по английски език. На помощ се притичват героите от комиксите на National Geographic Learning, новите думи запаметяваме лесно чрез игрословици, дигитален картинен речник и двуминутни видеа, които децата обожават! Разиграваме цели приказки и сюжети на английски, като така се отпускаме да говорим на чужд език и да общуваме с останалите.

Упражненията са не просто увлекателни и интересни

Ами засягат близки до децата теми и разширяват общата им култура и знания.

Нивата Movers и Flyers са насочени към всички 7-11 годишни дечица. Учим 2 пъти седмично след училище по 70 минути от октомври до май. Така не се преуморяваме, а и се справяме по-лесно и с материала в училище.

Езикът трябва да е средство за комуникация, развитие и успех в живота и кариерата, а не бариера и комплекс на по-късен етап. 

Граматиката също е неизменна част от обучението, редовно правим тестове и стимулираме децата да искат да дадат най-доброто от себе си!

11-16 години

Юношески курсове - Teenagers A1-B2

Wonderful World, Close Up

Ние от "Аlice Academy" сме помислили и за големите ученици.

Малки групи

от 6 до 10 деца

Целогодишен курс

80 или 90 мин според възрастта и нивото

Нарзлични нива

от А1 до В2

За тях специално създадохме юношеските курсове

Съобразени са   с голямата натовареност и обемни домашни в училище, както и заетостта на тинейджърите покрай матурите и подготовката за тях. Взели сме предвид и трудната възраст, в която се намират. Затова избрахме за тях увлекателни учебни системи на National Geographic, които да задържат интереса им в етапите на “не ми се ходи на английски език”.

Работим по интерактивен метод

Основната част от новите знания се натрупват на място в часовете. Материалът се усвоява плавно, преговорът вкъщи отнема малко време, а децата изграждат солидна основа знания, която е предподготовка за сертификатните нива и изпитите към Кеймбридж. 

Занятията са 2 пъти седмично вечер или уикенд вариант за високите класове, които вечер са до късно на училище. 

Тези курсове са отличен избор за ученици на възраст от 11 до 16 години и се състоят от 6 нива, някои от които с по 2 модула. 

За да се ориентирате по-лесно и да направите най-удачен избор сме насреща да ви помогнем. 

Ще определим и нивото на вашето дете

Напълно безплатно с тест и консултация при някой от нашите преподаватели- специалисти.

Alice  academy

Cambridge Exams

FCE, CAE и CPE

??

Малки групи

??

?? пъти седмично

??

??

??

lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Имате допълнително въпроси?

Ние сме на линия да помогнем с избора ви!

Alice Academy

Курсове за възрастни

За всички нива от съвсем начинаещи до доста напреднали.

Специализирали сме се както с курсовете за деца и юноши, така и за възрастни.

Разбираме колко натоварени и обременени са „големите човеци“ и разработихме курсове, които да са изцяло във ваша полза.

Ще определим заедно (на място или онлайн – както ви е по-удобно) най-подходящото за вас ниво, в случай че не го знаете или искате да се тествате за всеки случай. Тестът и събеседването са напълно безплатни. И не се тревожете – имаме учебни курсове както за съвсем начинаещи, така и за доста напреднали.

Учебната система е разделена на няколко тематични области, за да може новите знания да са ви от полза при пътувания или в работата.

Наблягаме на всеки един компонент – четене, слушане с разбиране, говорене, писане, граматика.

Ще срещнете нови приятели при нас и ще повишите самочувствието си, а защо не и заплатата след успешно завършване на нивото, което ние ще удостоверим пред шефа със сертификат 🙂

Предлагаме различни нива и групи

Както и напълно безплатен тест за всички желаещи да научат или усъвършенстват своя Английски!

Alice  academy

Индивидуални уроци

Гъвкаво решение за всички възрасти!

Това е вашето решение, в случай че:

Работното ви време не ви позволява да се включите в група с фиксирани дни и часове на провеждане на занятията.

Можем да предложим напълно индивидуална програма.

Часовете имате възможност да уговаряте с учителя няколко дни преди самият урок.

Така ще можете с лекота да напаснете лични, работни и/или семейни ангажименти и ученето на английски език да с превърне от досадно задължение отнемащо време, в осъзната потребност и удоволствие!

Темпото ви на учене и усвояване на нови знания е по-бързо или по-бавно от това на останалите курсисти в групата и искате преподавателят да обръща специално внимание на вас, съобразявайки се изцяло и единствено с вашето темпо и умение за възприемане. Това не е никакъв проблем за нас и може да се чувствате спокойни в компанията на някой от нашите учители, които са добронамерени, деликатни и съобразителни. Чувството за хумор и приятелско отношение са бонус 😉

Не сте научили добре английски език, когато е трябвало и се чувствате неуверени. Срамувате се от факта, че не можете да се изразите правилно. Появила се е така наречената „езикова бариера“ и затова отлагате с години започването на чуждоезиков курс. Не се притеснявайте, това е често срещано при много от хората. На ваше разположение сме, ще ви ударим едно приятелско рамо и заедно с лекота ще преодолеем тези незначителни трудности.

Alice Academy

Разговорен английски

???

??

??

Целогодишен курс

?? пъти седмично

??

??

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Alice  academy

Роботика и ментална аритметика

с АБВ Академия, Робопартанс и Забавна Математика

НОВО

Роботика за 5-6г с АБВ Академия и Робопартанс

В този курс, децата развиват аналитичното, абстрактното и логично мислене от ранна възраст. Роботика за деца на възраст 5 – 6 години е първо стъпало към програмиране и роботика за ученици и бъдещи инженери. Или просто технически компетентни младежи и девойки.

Групите са ограничени до 6 деца включително, за които се грижат сертифицирани преподаватели от Робопартанс – най-голямата верига училища по роботика в България. Часовете са веднъж седмично, като графикът е направен така, че можете да съчетаете Забавна Математика и Роботика. За повече информация и записване посетете https://abvacademy.com/robotika_deca/

График на групи Роботика

в  Alice academy 

Вид ГрупаНачалоДенЧас
1-ви клас 25 септември / 16 януари Събота 13:00 - 15:00
1-ви клас 25 септември / 16 януари Събота 16:00 - 18:00
2-ри и 3-ти клас 25 септември / 16 януари Събота 10:00 - 12:00
2-ри и 3-ти клас 25 септември / 16 януари Събота 13:00 - 15:00
2-ри и 3-ти клас 25 септември / 16 януари Събота 16:00 - 18:00

НОВО

Какво е Забавна Математика?

Курсовете по забавна математика се водят по авторска методика, доказала се през деветте годините на обучение.

Всеки срок е разделен на четири модула – Забавна Аритметика, Забавна геометрия, Логика, Математика в природата и изкуството.

В часовете използваме ефективни материали, игри и най-наличния инструмент – нашето тяло, с които децата да могат да се докоснат до магията на математиката.

Групите са ограничени до 12 деца включително, за които се грижат двама преподаватели. Часовете са веднъж седмично, като отработване е допустимо с друга група, която в момента се намира на същия урок.

График на групи Забавна Математика

в  Alice academy 

Вид ГрупаНачалоДенЧас
Любознайко - 4г. 25 септември / 16 януари Неделя 10:00 - 10:50
Математичко - 5г 25 септември / 16 януари Неделя 11:10 - 12:00
Архимед - 6г. 25 септември / 16 януари Неделя 12:20 - 13:10
Фибоначи - 7г. 25 септември / 16 януари Неделя 14:00 - 15:30

Очакваме Ви всеки уикенд

Да учим и да се забавляваме заедно

Alice Academy

Лятна занималня

Продължителност

От 03.06 до 30.08

Без

Мобилни устройства и таблети

Английски и STEM

Всеки ден

Лятната ваканция е дълга, а отпуската – твърде къса.

Но спокойно, ние сме насреща. За това създадохме английска лятна занималня в Alice Academy – мястото, където децата са винаги посрещнати с внимание и ангажирани с креативни и развиващи творческото мислене занимания.

Лятната ни занималня включва:

 • Поддържащо обучение по учебния материал за училище;
 • Занимателен STEM английски език с прилагане на практически научни експерименти;
 • Игри, развиващи умственото и логическо развитие на децата;
 • Арт работилници, стимулиращи детската креативност и усъвършенстване на фината моторика;
 • Екипни и състезателни игри на открито;
 • Всеки петък – специални извънкласни занимания – скаутски лагер в планината, излети сред природата и посещения на музеи, басейни и други летни изкушения.

Примерна дневна програма:

08:00 – 09:00
Прием на децата и сутрешна гимнастика

09:00 – 10:00
Поддържащо обучение по материала за училище

10:00 – 12:00
Игри на открито

12:00 – 13:00
Топъл обяд (осигурен от родителите или кетъринг по предварителна заявка)

13:00 – 14:00
Четене и занимания по интереси

14:00 – 16:00
STEM английски/ арт работилница/ научни експерименти

16:00 – 18:00
Свободни игри и предаване на децата.

 • Детето трябва да бъде закусило преди занималнята или да си носи закуска от вкъщи;
 • Без телефони в периода 08:00ч. – 12:00ч. и 13:00ч. – 18:00ч;
 • Всеки петък – специални извънкласни занимания. Излетите ще бъдат провеждани само при хубаво време;
 • Часовете на дневните занимания могат да варират според според климатичните условия и температура;
 • При нежелание детето да посещава предвидената петъчна екскурзия, Alice Academy НЕ предлага почасова занималня в тези дни.

Цени и отстъпки:

Дневна такса – 50лв.

Седмична такса – 200лв. (при 5 последователни присъствия.)

Месечна такса – 600лв. (при 20 последователни присъствия.)

Цената включва всички видове занимания и учебни материали с изключение на:

 • Кетъринг  (12лв. на ден, заплаща се за предстоящата седмица);
 • Всички входни такси, транспорт и билети за петъчните мероприятия и екскурзии;
 • При заплащане на дневна или седмична такса НЕ СЕ възстановява такса при отсъствие;
 • При заплащане на месечна такса и отсъствие на дете по болест (с медицинска бележка) се удължава заплатения период с броя на пропуснатите посещения. Заплатената такса НЕ СЕ възстановява.

Необходими вещи:

 • Пантофи, джапанки или домашни обувки;
 • Комплект резервни дрехи и бельо;
 • Дъждобран/ чадър;
 • Шише с вода;
 • Книжка от задължителната литература за лятото;